Wegdek sensoren

Op de vastgestelde kritische locaties worden in het wegdek (asfalt of klinkerbestrating) sensoren aangebracht. Deze sensoren meten verschillende waarden, zoals:

  • Temperatuur
  • Geleidbaarheid

sensoren-in-de-weg

Meetstation

Deze sensoren staan in verbinding met een meetstation. Dit meetstation is toegerust met meetapparatuur ten behoeve van omgevingsfactoren:

  • Vochtigheid
  • Neerslag
  • Neerslag(disdro)meter voor continue registratie van het type neerslag
  • Wegdek camera’s

Via de sensoren en het meetstation verkregen meetwaarden worden verwerkt tot representatieve alarmeringsinformatie en via het telefoonnet GSM doorgegeven aan een centrale unit op locatie bij de wegbeheerder. Hier wordt ook de neerslagkans (regen of sneeuw) bij lage temperaturen (- 2 graden C) met behulp van radarbeelden automatisch bewaakt.

Meetgegevens

Met behulp van de meetgegevens krijgt u een overzichtelijk beeld van de actuele status van uw meetstations. Middels kleurcodes ziet u meteen op welke punten de kans op gladheid aanwezig is. Aangevuld met Meteo gegevens van alle type weerburo’s krijgt u een compleet beeld van de gladheid op uw wegennet. Nu kan de wegbeheerder op het juiste moment met de juiste middelen de strooiactie opgeven. Alle partijen worden automatisch op de hoogte gesteld van de strooiactie via het Notificatie Centrum.

U voorkomt overbodige strooiacties en bespaart direct op middelen en tijd.

Bekijk hier onze folder BG_Folder_Gladheidmeldsysteem

Wilt u meer zien, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie van de deze webapplicatie.